Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Perzeusz győzelme

Perzeusz győzelme, a Te győzelmed

 

 

 

Ezen a héten kicsit még fontosabbá válik a tudatosság. 

A hét közepén megjelenik ugyanis egy olyan nagy erejű energia (egy Mars - Plútó emelő fényszög képében), amelyet tudatosan megtartva, önlegyőzéssel nagyszerű dolgokra lehet használni - de amely hatás kihívások elé állíthat esetleg bennünket. Magas szinten, jól működtetve ez a hét az erő és ezen belül is a sorsfordító erő hete!

Azaz ERŐT ad minden olyan dologhoz (döntéshez, lépéshez, s belső változáshoz), amit esetleg eddig nem tudtál megtenni vagy nem volt hozzá bátorságod. Magas szinten hatalmas minőségi emelkedés van benne! 

A hatás február 24. este és 25-n érződik erősen, de szinte egészen keddtől, péntekig jelen lehet.

Nézzük hogyan és mire kell figyelni.

A Mars felfelé mutató nyilával - mint szimbólum - önmagában is a kitörés, kiemelkedés üzenete. A trigon fényszög, amivel a Plútóhoz kapcsolódik pedig egy emelő hatás. A Plútó radikális és sorsfordító energia. Mindezt összeadva egyértelmű, hogy a szerda és a csütörtök az önlegyőzésből és a tudatosságból születő KIEMELKEDÉS lehetősége és ereje. Segít kiemelkedni minden olyan sorshelyzetből - helyzetből - amelyet eddig nehéznek éltél meg vagy nem tudtál még "megoldani". Most itt az idő! Itt az erő!

Ahogy a Csillagok háborújában mondták: "Az erő veled van!" :)

A fényszög különlegessége továbbá, hogy a Mars ezekben a napokban - főleg a hét közepén - együttállásba kerül (energetikailag) egy különleges és sokat vitatott csillaggal az Égen. Ez az Algol csillag, a Perseus csillagkép béta csillaga. Sajnos a nyugati asztrológia sokszor "ártó" csillagként emlegeti, ami természetesen nem igaz! Hogy is lehetne egy FÉNYES csillag "ártó"? Hogy tudna a Fény "ártani"? Kicsit érdemes ezen elgondolkozni .... (Ismét egy tudatos torzítás, amin ideje van továbblépni végre.) 

Az Algol csillag titkára a mitológiai háttér adja meg a választ.

Egy gyönyörű szerelmi történetről van szó, melyben Perzeusz (Héráklész üknagyapja) a Pegazos táltos paripa hátán száguldva hirtelen megpillantja a csodaszép királylányt Andromédát. És azonnal beleszeret (szerelem első látásra, az igazik találkozás). Azonban mielőtt a szerelem beteljesülhetne természetesen egy próbát ki kell állni. Androméda ugyanis nem egy házibuliban táncol éppen magas sarkú cipőjében bájosan kacagva, hogy Perzeusznak csak laza mosollyal táncra kelljen kérnie és kész ... Ennél kicsit bonyolultabb a helyzet és nagyobb a kihívás...  

Androméda királylányt ugyanis kikötözték előtte egy sziklához, hogy áldozatul adja magát a szörnynek - az Égen a Cet csillagkép, mely nem mellesleg a három napos elvonulás és a belső világból való varázslás üzenete. Androméda áldozata persze önkéntes, tudatosan meghozott áldozat. Ez fontos. 

De nézzük tovább, mi történik ....

Perzeusz tehát meglátja Andromédát és azonnal beleszeret, felismeri, hogy ő a Párja. Ezért gondolkodás nélkül (egó lekapcsolva a szerelem tüzében!) megmentésére siet és megküzd a szörnnyel. (Cet.)

A győzelemhez vezető eszköz már ott van a kezében, ez maga az Algol csillag! Ez ugyanis nem más, mint a Medúza levágott feje, melyet Perzeusz előtte győzött le és fejét magával vitte. Medúza nem másról, mint "kővé dermesztő" pillantásáról volt híres. Aki belenézett a szemébe, az azonnal meghalt, pusztán csak a tekintetétől. Nos, miután Perzeusz Medúza fejét már birtokolja - azaz ez a varázseszköz már előző sikeres küzdelméből a kezében van - így felmutatja a szörnynek, aki rápillantva persze azonnal meghal, kővé dermed. Andromédát pedig végre kiszabadítja, majd feleségül veszi. Új dinasztiát, új királyságot alapítanak, s ez azért is érdekes, mert az ő leszármazottuk lesz majd maga Héráklász (Herkules), az istenemberi minőség képviselője. (Aki isteni eredete tudatában testet ölt emberi formában az anyagban.) 

Egyértelmű az üzenet most nekünk erre a hétre. Itt az ideje szembe nézni azokkal a félelmeinkkel, amelyektől korábban szinte "megbénultunk". Ami gúzsba kötött eddig. Megfosztott valamitől vagy eltérített valódi célunktól, esetleg magától a boldogságtól. 

Itt az ideje, hogy szembe nézzünk ezzel a "szörnyű" félelemmel - mert LEGYŐZNI csak így tudjuk, üzeni most Perzeusz. Az Algol csillag ugyanis a győzelemhez szükséges eszköz, és belső erő.

De annak is ideje van - jelzi ez a hét -, hogy szembenézzünk önmagunkkal. Bizony a bennünk működő sötétséggel is. Rosszabbik felünkkel. Nem szeretjük, most mégis kell. Mert ebből a szembenézésből születő belső felfényesítés vezet a győzelemhez.

Perzeusz győzelme, azaz a Mars Algol csillaggal való közös hatása a kézben tartott erők működtetéséről is szól. Fontos.

Ráadásul a Mars magas szinten maga a győzelem.

Eszközeid most különösen a tudatosság és az önlegyőzés.

És szerintem nagy segítség ezen felül most is a meditáció, mert önmagadat ott tudod leginkább legyőzni.

Illetve érdemes nagyon oda figyelni szerdán és csütörtökön, hogy ne menj bele egy esetleges konfliktusba, uralkodj magadon és lépj egyet hátra. Szállj ki belőle és használd tudatosan ezt az energiát (hiszen óriási energiát kapsz a kezedbe) tengelyben maradva pozitív teremtésre (rombolás helyett). Így válsz egyre jobban az energiák mesterévé, mert az Algol titka ehhez is közelebb visz most. Mit jelent ez? Azt az állapotot, amikor egy elsőre lefelé húzó (például indulati) energiát megfogsz és beleképzeled magad abba a helyzetbe, abba a szívbeli vágyadba, amit szeretnél megvalósítani. Így te használod az energiát - és nem az használ téged - hiszen beleirányítod egy jó teremtésed folyamatába.

(Ezt az tudja igazán jól megcsinálni, aki isteni énjével szoros kapcsolatban van.)

Február 25-n délután már érkezik az égi könnyítés is hozzá - persze csak, ha előtte a próbát kiálltad -, hiszen a Vénusz belép a halak jelébe, ezzel könnyebben megélhetjük az EGYséget. Könnyebbé válik a meditáció és a másikkal való lelki kapcsolódás, a megértés, a szeretet és a szerelem állapota is. Ugyanezen az estén egy felszabadító váratlan hatás is érkezik, megkönnyebbülést, szabadságot hozva. Hirtelen bevillanó sugallatok mutatják a követendő irányt. 

Eszközeid között most is ott szerepel továbbá a hálaadó ima! (Nem könyörgő, rimánkodó, az a múlté.) Február 25-n fél 6 és 6 között ugyanis a Jupiter inspiráló hatással kapcsolódik a változást hozó Holdhoz, tehát az ekkor örömben elmondott hálaadó IMA szintén segíti, hogy Perzeuszként győzelmet arass lehúzó erőid és félelmeid felett és isteni minőségedben szintet emelkedj. Például azzal, hogy szemedet lecsukva kicsit átélsz egy örömteli pillanatot és hálásan megköszönöd, hogy amire vágysz már meg is kaptad. Vagy megköszönöd, hogy végre letettél egy régi félelmet és győztél. 

 

 

Szeretettel kívánok szárnyaló hetet a saját Táltos Paripád hátán! 

 

Veres Mónika

csillagtitkok

2021. február

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.