Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sorsfordító Telihold az Örök Fényében

Sorsfordító Telihold az Örök Fényében

 

 

Holnap, azaz január 10-n este 20 órakor ragyog fel az esztendő első Teliholdja, egyben olyan erővel, hogy szinte egész évben nem is lesz több ilyen.

Most különösen érdemes a holnap délutánt, estét vagy a szombat reggelt belső munkával, elcsendesedéssel, meditációval, imaginációs technika alkalmazásával tölteni! Újra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mint minden Telihold ez is elsősorban BELSŐ megélés és belső érzékelés. Tehát alapvetően nem cselekvő erő. De most kicsit máshogy lesz ez is, hiszen az egész év alap-dallamát adó Szaturnusz – Plútó együttállást fogja mintegy „felkapcsolni”. Vagy magát a folyamatot beindítani. Az idei év nagy változásainak beindítója is lehet a holnap esti kivételes erejű Telihold. Ahogy a címben is írtam: akár sorsfordító is lehet. Belső fordító. Valami a lelkünkben teljesen megfordulhat, megváltozhat általa.

Ha mást nem úgy, hogy lelkünk mélyén olyan megértést, felismerést és ezáltal változást hoz, ami aztán (akár pár nap, akár pár hét múlva) konkrét döntések, tettek formájában a fizikai síkon is megjelenik életünkben. Persze nem „csak úgy” kívülről ránk csapva, hanem BELÜLRŐL kiindulva.

Az egyik kulcs üzenete épp az, hogy valamilyen VÁLTOZÁST akar hozni. Sorsszerűen mondhatjuk úgy is, hiszen a Szaturnusz és a Plútó érintettsége révén ez kikerülhetetlen energia. Az a „sors-kapcsoló” aktiválódik általa amit, mint fejlődési irányt, mint életutat előre megterveztünk magunknak még Fentről, az Égi Hazából leszületés előtt. Azaz saját (isteni szintről végigtekintett) égi döntéseink, égi terveink jeleznek most be: „itt az idő”, ezt és ezt meg kell tenned, meg kell értened, meg kell élned. És mivel maga a megélés a lényeg, ezért mondjuk azt mi asztrozófusok – főleg ilyen intenzív kozmikus pillanatokban -, hogy a keret adott, de hogy hogyan éled: alacsony vagy magas szinten, azt te döntöd el! Ez a szabad akart törvénye. Az meg már az Égi Akaraté, hogy valaminek itt és most meg kell történnie a fejlődésed útján, ezt nem kerülheted ki. Ezt hívhatjuk Sorsnak is.

Viszont: emberként a bennem élő Istent bármikor elkezdhetem élni, működtetni, s a bennem élő Istennek már kezében van a Varázspálca, amivel például egy megélést, egy tapasztalást jóvá, örömtelivé lehet varázsolni. Azért, mert ember-részem így is tud fejlődni. Teljes együttműködésben az Istennel, az Isteni Résszel. „A bölcsek az örömökből tanulnak” tartották régen. Csak a többieknek kell mindig valami rosszból tanulni, teszem hozzá.

Elnézést az erős fogalmazásért. De elnézve az idei évre vonatkozó különféle vészt-jósló  előrejelzéseket és (főleg) azok óriási számú nézettségét, csak azt tudom mondani, ha valakinek idén arra van szüksége, hogy sok rosszból tanuljon és negatív élmények által fejlődjön, hát rajta. Lehet így is dönteni, lehet erre is rárezonálni. Csak az a baj, minél többen „rezonálnak” erre, annál nagyobb eséllyel valósul a rossz irány. Tehát nagyon figyelj oda most, mire fordítod a figyelmedet! Mert naggyá nő. Felelős vagy érte.

Én viszont most is máshogy döntök. A jóra figyelek. Az Isteni Szépségekre, örömökre. Tudatosan. Ha mást nem, erős akarattal. Kicsit több munka van vele, mert így nem úszok az árral (mindig az a könnyebb), hanem pont szembe megyek vele (ahogy szoktam), de sebaj, mert egyrészt élvezem, másrészt szerencsére hitem is, erőm is, bátorságom is, szeretetem is és istentudatom is van hozzá. Mindegyik szükséges ugyanis a magas szintű működtetéshez. Mert továbbra is tudom azt, hogy pont azért lesz nagy szintemelkedés ez az esztendő, mert a három sokat emlegetett bolygó együtt áll, s ez nagy lehetőség FELFELÉ, az istenibb élet felé emelkedni az emberiség számára! (Szaturnusz – Plútó – Jupiter)

És minél jobban visszatalálunk ősi magyar hitünkhöz, istentudásunkhoz és a bennünk élő Isten közvetlen megéléséhez, annál nagyobb ívben, annál szebben fog emelkedni az életünk egyénileg is 2020. végére.

Miért tettem ezt a kis kitérőt és miért így? Mert ilyen lesz a péntek esti Telihold. Radikálisan, konkrétan sorsunk lényeges – kikerülhetetlen változtatásra szoruló – területére rávilágító. Megteheted, hogy nem „látod meg”, hiába teszi oda az Ég (mert oda teszi), de nem éri meg most vakon lézengeni tovább a sorsmegkerülés lagymatag útját járva tovább, mert akkor a dimenzió-ugráshoz szükséges óriási varázserő nem lesz a tiéd 2020-ban. Márpedig erre szükség lesz.

Tehát, olyan Teliholdról van szó péntek este, amiből magas szinten hatalmas ERŐT meríthetsz belül, hogy megtegyél vagy kimondjál (esetleg eldöntsél) valami olyan sorsod szempontjából lényeges dolgot, amit eddig talán kerülgettél, mert nem éreztél elég erőt, elég bátorságot hozzá. Most lelkedet feltölti ez a Telihold erővel is, bátorsággal is, hittel is, önbizalommal is!  Ha hagyod. Ha hiszed. Ha éled. Ha hajlandó vagy meglátni azt, amire teljes fényével rávilágít. Ide érte azt is: mi az, vagy ki az, akivel kikerülhetetlen dolgod van? Mi az, ami ebben az életszakaszban most neked igazán lényeges, fontos? Mi a sorsod vagy ki a sorsod? Min kellene gyökeresen változtatnod? Egyáltalán nekünk embereknek mi lenne a legfontosabb feladatunk most itt a földön?  

A lényegre világít rá.

És még valamire. Arra, ami Örök! Ugyanis bár a rák zodiákus jegyében ragyog fel, de a valós csillag-képi környezete az Ikrek Pollux része! A két Égi Testvér közül Ő a halhatatlan, az örök. A holnapi Telihold tehát a múlhatatlan, örök érzésekről vagy az örök kapcsolatokról is üzen. És az Örök Emberi Értékekről. 

Az idei évben ennek megőrzésére az egyik legjobb eszközünk az IMA. A szeretetért, a békéért, a testvéri szeretet, egy szebb élet megszületéséért. Az ima sorsfordító ereje is benne van a Szaturnusz – Plútó – Jupiter hármasában!   

Hogyan élhető meg jól ez a nagy erejű Telihold? Én most is – vagy talán most még jobban – elsősorban a belső csendet, a meditációt ajánlom. S ezen belül főleg azt: engedj el mindent ebben a belső csendben!

A Holddal szembe kerülő Nap – Merkúr – Szaturnusz – Plútó négyes nagy együtt állása ugyanis a Nyilas csillagkép elengedő kezénél lesz. Tapasztald meg belül az elengedést! (Az egész év egyik varázseszköze ez lesz.) Engedd el meditációban egyrészt mindazt, amihez eddig görcsösen ragaszkodtál, amit nagyon „akartál”. Engedd el az elvárásaidat, vagy ahogy eddig hozzá álltál dolgokhoz. Tudj elengedni – ez a képesség kell, hogy most megszülessen benned. Másrészt pedig legalább pár percre próbáld elengedni a gondolataidat is. Ez egyben az Isteni Erőhullámra való ráhangolódás („ráfekvés”) belső állapota is, amiben az egó már nem lehet a főnök. Ez is nagy sorsfordulat, ha ezt megéled.

S mivel az egó tiltakozni fog benned (például, hogy ne is olvass tovább), ezért a holnapi Telihold másik nagy feladata és lehetősége az önlegyőzés lesz. A félelem, rettegés, önsajnálat, kifelé mutogatás hullámára fekszel fel – vagy jössz velem és inkább az öröm, a boldogság, a szeretet, a szerelem, a Tejút felé szárnyalás és a dimenzió-ugrás hullámára? Valójában persze nem én kellek ehhez, hanem a te Isteni Éned! Hívd segítségül! Ő vezet. De csak ha képes vagy elcsendesedni, s bent lenni egy kis időt.

Tehát legyen meg a Cél, de az odavezető utat engedd el!

Igen, jól olvastátok az előbb, valóban az fog történni péntek este, hogy a Holddal szemben a Nap mellé (ez maga a Telihold) beáll a Merkúr, a Szaturnusz és a Plútó is, sőt, holdfogyatkozás is kíséri. Döbbenetes erő valóban. Mágikus sorsfordító erő. Használd! Fordítsd a javadra, meríts belőle! A benned élő Isten mindenre képes. Most ébredhetsz rá. Most találkozhatsz a benned élő Örökkel.  

Lényegében január 10-n együtt áll a Nap a Merkúrral, majd 12-n a Szaturnusz a Plútóval, s együtt áll velük Merkúr is, majd 13-n a Nap is együtt áll a Szaturnusz – Plútó együtt állással. Nem fogunk unatkozni január 10-13. között az biztos, hisz végig négyes együtt állás lesz: Nap-Merkúr-Szaturnusz-Plútó. És ennek egyik csúcspontja a Telihold, mely velük szembe kerülve teljesen rávilágít a nagy négyes üzenetére.

Azaz arra, itt az ideje egy sorsfordító, radikális lépés megtételének. Egy radikális beszélgetésnek, valamit feketén, fehéren kimondani - vagy megérteni végre. Kifogások, mellébeszélés, kompromisszumok nélkül. Itt az ideje, sorsunkon egyet fordítani, minden életképtelent teljesen magunk mögött hagyni és valami lényegeset mélyrehatóan megváltoztatni. Itt az ideje bele állni a sorsfeladatunkba, amit még leszületés előtt elterveztünk. Itt az ideje felelősséget vállalni önmagunkért, szeretteinkért, a családunkért, a hazánkért. És tegyük hozzá: a Földért való felelősségvállalásra is figyelmeztet a Szaturnusz! Hogy nem csinálhatjuk így tovább, a Természethez való hozzáállásunkon változtatni KELL. A Szaturnuszban sokszor benne rejlik egy kemény figyelmeztetés vagy tanítás. Talán nem kéne megvárni, hogy még keményebb leckét kapjunk, mint ami jelenleg is zajlik a világban.

Egyéni szinten azt segít világosan megérteni a Telihold és az utána következő napok, hogy milyen önkorlátozó mechanizmusokkal, kishitűséggel vagy (félelemből húzott) belső falakkal akadályoztuk eddig saját magunkat a teljesség és egy magasabb minőségű élet megteremtésében. Mi lehet az a magasabb szint, az a számunkra „magasabb dimenzió”, ahova fel tudnánk emelkedni most, ha szívünkre hallgatnánk? És ha végre megértettük a lényeget, akkor rögtön meg is adja az erőt a sorsfordító döntéshez, beszélgetéshez vagy lépéshez.

 

Összegezve tehát.

Valami múlhatatlanra hívja fel a figyelmünket a péntek esti Telihold és a nagy négyes. Valamire, ami mellett nem lehetünk el. Ez lehet egy örök szerelem, egy örök barátság vagy a bennünk élő Örök Isteninek a beavató tanítása, illetve kiemelő ereje. Ezt felismerve, ebből erőt merítve segít a Hold mágikus fénye egy lényeges változást kitartóan végig vinni majd. Akár egy nagy beszélgetéssel, egy radikális belső döntéssel, vagy egy bátor lépéssel az örök értékek szellemében. Akár egész évben! Hiszen ez a Telihold az egész idei esztendő lényegi üzeneteit, hatásait és óriási sorsfordító lehetőségeit tartalmazza. A belső változás szükségességére figyelmeztetve. És óriási lelki erőt adva a változtatáshoz. 

 

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2019. január 09.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.