Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi ébredés

Tavaszi ébredés

 

A hosszú, hideg, borongós téli hónapok után jövő szerdán, március 20-án este a Nap végre eléri a tavaszpontot (a kos nulla fokát), s ezzel kezdetét veszi a tavasz. Beköszönt a tavaszi napéjegyenlőség. Ez minden évben az új korszakot, az új időszámítást, az Új Életet jelzi, a kezdet jelölője. Most jön el az ideje belekezdeni hosszú távú tervekbe vagy valami újba, amihez addig talán nem volt erőnk vagy bátorságunk. Központi csillagunk a Nap zodiákus szinten a kos jelébe lépve a dinamikus, impulzív, lendületes Mars uralma kerül, aki merész, bátor, s ha kell tud is, szeret is kockáztatni. Igazi bátor harcos, akinek van hite és ereje akár teljesen új, ismeretlen utakon is elindulni. Most ezekkel az energiákkal felruház kicsit minket is pár hétre, vagy segít felerősíteni kezdeményező kedvünket, bátorságunkat, az ismeretlen felé való lépések megtételét. Erőt ad elindulni! A járt utat segít elhagyni a járatlanért. Hiszen csak ebből születhet meg az ÉLET.

Az idei napéjegyenlőséget ráadásul egy Telihold kíséri, amely pont ebben a kozmikus pillanatban lesz szoros (március 21-n hajnalban)! Mintha Istenanya adná varázslatos áldását az idei "új évünkre". Olyan Teliholdról van szó, melyet "kardinálisnak" is nevezhetünk, hiszen a mérleg - kos tengelyét köti össze (zodiákusban). Kardinális lelki változásokat hozhat tehát párkapcsolati téren, s most kiemelten ebben a témában hozhatja el egy új korszak elindításának lehetőségét. Áldással. 

Szerdáig azonban még van kis idő, s ez fontos! Ugyanis ebben a pár napban még összegez a lélek, hiszen még a halak zodiákus minőségében jár a Nap! Nem baj, ha most még pár napig kicsit csendesebbek vagyunk, kicsit több időt töltünk egyedül, befelé figyelve, mert ez a belső összegzés elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy mire az új korszak beköszönt addigra a „halott”, életképtelen minőségeket már ne vigyük magunkkal! Most van tehát még ideje annak, hogy komolyan befelé tekintsünk, s önvizsgálatot tartva lezárjunk magunkban minden rossz szokást, téves hiedelmet vagy félelmet. Illetve mindazokat a helyzeteket, kapcsolatokat is, amelyek belül tudjuk, már nem részei a sorsunknak hosszú távon.

Mivel a tavaszpontnál hosszú távra szól az elindulás, így nagyon nem mindegy mit, milyen energiákat „viszünk bele” az új korszakba. Így hát, ha valamit hosszú távon és égi áldással szeretnének mostanában elindítani, akkor érdemes addig belül rendet tenni, az első lépéseket március 20. utánra tervezni, valamint hozni érte egy (belső) áldozatot.

Mindeközben érdekes utat jár be a Merkúr. Március 5-től hátrálni kezdett az Égen, s ezt folytatja is március 28-ig. (Miközben a Nap eléri a tavaszpontot!) De nem csak hátrál, végig poláris minőségben mozog, azaz a lehető legtöbbet tudjuk kihozni belőle, maximumra törekszik, s minket is erre akar rávenni a gondolkodás, az eszmecserék világában. Persze kicsit több munkával jár mindez most, hozhat olyan érzést – főleg mivel közben nem a földi logikát követi, hanem a kozmikust -, hogy a korábbinál több energiát kell belefektetnünk egy-egy verbális helyzetbe, egy beszélgetésbe, vagy egy emberi kapcsolatba ahhoz, hogy ki tudjunk benne teljesedni. Vagy ahhoz, hogy megértsük a másikat, esetleg ő értsen meg minket.

Igen, fárasztó lehet néha ez a belső munka, mire eljutunk végre a teljes (!) megértésig, vagy egy teljes nagy beszélgetésig.  De nem érdemes feladni félúton, mert ha egyszer eljutunk, akkor az átlagnál többet tudjuk kihozni belőle, a teljesség, a „minden” érzése élhető meg egy-egy nagy beszélgetésben. Hihetetlen mélységeké vagy az EGYSÉGé.

Mindez nem csak valamely emberi kapcsolatban – vagy a szerelemben – jelenhet meg, hanem egy tanulmányban való elmélyülésben is, hiszen az átlagnál sokkal mélyebb rétegek nyílhatnak meg előttünk szellemileg. A Jézusi Tanításokat illetően is! Feltéve, ha megdolgozunk érte, s nem adjuk fel. Még mélyebb titkokhoz férhetünk hozzá.

A feladata tehát az időszaknak pont ez: újra és újra belemenni, újra és újra megpróbálni, még mélyebbre ásni, nem feladni. Ha kell a félelmekkel újra és újra szembenézni, kitartóan, a teljes megtisztulás érdekében – „Ismétlés a tudás anyja!” üzeni most a Merkúr.

A belső összegzésből két döntés születhet: valami vagy véget ér, lezárul, vagy minden korábbinál jobban elmélyül, s az EGYség érzése megszilárdul bennünk.

Az ezzel járó belső szellemi út persze szintén lehet egyfajta feladat. (Esetleg néha nehéznek is tűnhet.) Talán azért kell valamit újra és újra elismételnünk, hogy felszínre tudjon jönni egy zsigeri – eddig nem tudatosított - félelem a mélyből. Nagyon nagyon mélyből. (Akár a tudatalattit is érintve.) A Merkúr ugyanis olyan energetikai környezetben hátrál, mely lelkünk rejtett, titkos régióit érinti. Ide akar behatolni egyre jobban és jobban. A megértés miatt. Hiszen minél mélyebbre tudunk – merünk – ásni most magunkban, annál nagyobb felszabadulás vár ránk majd március végén. A Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében fordul ugyanis direktbe hó végén a bolygó, ezzel teljes felszabadulást segítve elő gondolkodásmódunkban. Mivel útja a Visszaúszó halakból a Vízöntő jövő vízéhez vezet, így - a két csillagképet mintegy összekötve – azt üzeni, ahhoz, hogy valaki (vagy valami) visszatérjen az életünkbe előbb teljesen meg kell tisztulunk mélyben gubbasztó félelmeinktől, hamis illúzióinktól vagy függőségeinktől. Minőségi változásra van szükség a gondolkodásmódunkban. Jobban követve a mosolygós Isteni Énünket, s kevésbé hallgatva a mindent túl-okoskodó, aggodalmaskodó, örökké kételkedő egóra. A nagy visszatéréshez (mely nem csak előző életből visszatérő társ lehet, hanem visszatérő varázserő is) tehát most kell megtanulnunk Isteni Részünkre figyelni, s bátrabban rá hagyatkozni! És persze a SZÍVÜNKRE.

Az EGYség üzenete, visszahívó ereje is erősebben benne van a levegőben.  Talán egy tehertől segít az időszak megszabadulni ehhez. A meditáció tehát ismét az egyik legnagyobb segítő a kezünkben!

A titkos vágyak is letisztulnak, mire – vagy kire – vágyunk úgy igazán? Zsigerileg, nem azért mert ez a szokás vagy ezt várja a környezetünk. Hanem mert annyira „hív” – visszahív – hogy képtelenség mellette elmenni. Megpróbálnánk, de nem sikerül.

Hisz’ a hátráló mozgás kifejezetten nem az egó irányába akar vinni, nem a földi logika felé, hanem épp ellenkezőleg: azt segíti az Ég, értsük meg nagyon őszintén önmagunkat, s halljuk meg az Isteni Én hangját. És fogadjuk el: az sokszor nem logikus. S talán – épp ezért - nehéz. De ettől szép, így lesz isteni.

Tehát a márciusi folyamat magasabb rendű célja, hogy a bennünk élő isten megszólaljon végre, vagy megtanuljunk jobban hallgatni rá.

A Nap is a Visszaúszó halak csillagaiban jár, így a nagy visszatérések időszakát csak felerősíti, s egyben segít ezt a gondolatok szintjéről a konkrét tettek mezejére átültetni.

 

Már nyílik az aranyeső, s lassan kibontják pompázatos illatos szirmaikat a gyümölcsfák, a tulipánok, a nárciszok is. Indul az Élet. Az a szerelmetes.

 

Áldott ébredést, áldott tavaszi napéjegyenlőséget kívánok!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2019. március 17.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.