Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TEREMTŐ NAP - Ősi magyar szimbólumokkal

TEREMTŐ NAP

- Ősi magyar szimbólumokkal - 

 

 

2020. április 18-n szombaton (9:30 - 18 óráig) ismét egész napos rendezvényt tartunk Kismaroson a varázslatos Duna-kanyarban, ezúttal kifejezetten az ősi magyar szimbólumok teremtő - és varázserejére fókuszálva.

Helyszín: Kismaros Művelődési Ház 

Az idei Teremtő Nap különlegessége, hogy Lendvai Katalin gyönyörű selyemképeinek és mandaláinak kiállításával egyidejűleg lesz, egyben a kiállítás megnyitójával. 

(www.lenka.hu)

 

Az előadók

Balla Ede Zsolt : "Hunortól és Magyartól Jézus Krisztusig - test és vér szeretetében"

Minden nép saját "Ószövetséggel" rendelkezik. Nekünk magyaroknak monda - és népmese világunk értékrendszere adja az alapot az emberré válás nagy feladatához, melyet koronáz az Új Szövetség révén Jézus Krisztus. Hogy kapcsolódik egybe mitológia és kereszténység? Miként hatott mindez a magyar művészetben? Hogy építhetjük be saját életünkbe a tanulságokat? Az előadás során ezeket a kérdésekre keressük a választ.  

Herbály Judit: "Digitális függőségeink analógiái. Rabok legyünk vagy szabadok?"

Digitalizálásnak nevezzük azt a folyamatot, amikor egy fizikai mennyiséget valamilyen módon számítógéppel feldolgozhatóvá teszünk. Amikor elindultunk a digitalizálás irányába, akkor „csupán” annyi történt, hogy a valaha volt összes információt és emberi tapasztalás értelmezését rábíztuk a gépekre – és azok megalkotóira -  ezzel átadva az irányítást és egyúttal felelősséget. Hogy ennek mi a haszna? Miért tettük és tesszük ezt? Miért játsszuk ezt a társasjátékot? És leginkább, miért hisszük el, hogy ez a valóság és nincs hatalmunk felette? Egy már 1848-ban feltett kérdésre emlékeztet, amit azóta sem válaszoltunk meg magunknak…talán most jött el az ideje:

 „Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!”   Petőfi Sándor

 

Demjén Andrea„Tág a világ, mint az álom. Mégis elfér egy virágon.” (Weöres Sándor) 

A Férfi és Női erő szimbolikája - Hogyan jelenik meg duális világunk a virágok nyelvén? Az Életfa szimbolikája - A virágokra, életfára való ráhangolódással visszatalálunk az eredendő világ képéhez, olyan erőforráshoz, ami gyökeret teremt és kapaszkodót.  Általa biztonságos, tisztességes életet lehet élni, még egy feje tetejére állított társadalmi rendszerben is. Élethelyzeteinket hogyan segítik virágos jelképeink - Amikor ránézünk egy jelképre, azonnal mozgósítjuk annak erejét. Hogyan tudjuk mindezt a hétköznapjainkban tudatosan használni? 

 

Veres Mónika: "Mi a nagy titka az idei esztendő kardinális együtt állásainak?"

Azaz hogy lehet sorsot fordítani velük a valódi csillag-képi tudással? A csillagtitkok előadás főleg az aktuális időszakról fog szólni. Elsősorban az egész évben ható nagy Szaturnusz-Plútó-Jupiter mélyre hatoló hármasáról, főleg nyári hatásaikról. Illetve a Vénusz májusi táncáról a beavató Nimród titkaival fűszerezve, ami érzelmi életünkben hoz mély átalakulásokat. S főleg arról: Hogy lehet ezt az időszakot magas szinten megélni?

 

Belépő: 13.000.- Ft/fő

Jegyek elővételben is vásárolhatóak (alábbi e-mail címen), vagy a helyszínen megvásárolhatóak. 

 

Kiállítók:

Lendvai Katalin selyemképei, mandalái, kendői

Sudár Krisztina kristályékszerei

Demjén Andrea kézzel festett ékszerei 

Aromaterápia

Balla Ede Zsolt könyvei

​Harmoniavíz /www.harmoniaviz.hu

 

 

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi címen lehet:

veresmonika09gmail.com

 

 

Várunk mindenkit szárnyaló szeretettel!

Veres Mónika

szervező

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.