Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teremtő Telihold - 2017

Teremtő Telihold

 

 

Január eleje egy nagyon szép és az átlagnál kicsit nagyobb erejű Teliholddal indul. Természetesen, mint minden Telihold, ez is elsősorban belső élmény lesz! Tehát arra érdemes fókuszálni, hogy mi zajlik a lelkünkben belül?

Kifejezetten olyan Teliholdas napról van szó, amikor az intuíció, a váratlan sugallatok, a különleges (akár nem kézzel fogható) üzenetek jelentősége felerősödik és segíthet életünk egy fontos – akár kardinális - kérdésében.

A Telihold január 12-n csütörtökön a déli órákban ragyog fel. Vagyis pont akkor, amikor a Nap uralmában jár az Égen. Aki szeretné a Telihold erejét belső tisztulásra, az intuíció erősítésére vagy új teremtő ötletek megérzésére használni, annak kifejezetten a déli órákban érdemes meditálni vagy kis egyedüllétbe visszavonulva meghallani, Fensőbb Énje segítő hangjait. Illetve ez az óra a legjobb imádságra is, melynek végén, ha kicsit csendben maradunk, akkor Fentről a választ is könnyebben meghallhatjuk most. Ilyenkor érkezhetnek azok az akár logikátlan megérzések, megsejtések, „bevillanások”, amelyek egy fontos kérdést – akár sorskérdést – segítenek megoldani.

Miért nevezem Teremtő Teliholdnak? Mert a különlegessége az, hogy a 2016. júniusi „másik” nagy erejű teremtő nap hatására hasonlít (mely akkor a nyári napfordulóra esett), s amelyben átlagnál nagyobb teremtő – átminősítő - energiák vettek részt. Most majdnem ugyanez következik be pár órára. Az egymással szembe kerülő Nap és a Hold ugyanis egyszerre lép racionalizáló (azaz kvadrát) fényszögbe a szintén egymással szemben álló Jupiterrel és Uránusszal. (Akit érdekel részletesebben egy külön ábra található róla a FB-n.) Így tehát négy racionalizáló, teremtő fényszög jelenik meg egyszerre az Égen a Telihold mágikus erejével kiegészülve! Ezt hívja a nyugati asztrológia ún. T-kvadrátnak, ami lényegében egy szabályos kereszt alakzat, csak sajnos elsősorban „nehézségeket” és mindenféle más nem túl kecsegtető dolgot kapcsol hozzá, aminek itt most nem is szeretnék energiát adni. Egyet felejtenek el, hogy a kereszt Isten jele. És Isten ereje. Azaz a bennünk élő isteni ereje!

Ennyi teremtő energia egyidejű jelenléte persze próbatétel elé állíthatja az embert, de ez semmiképpen nem rossz hír hisz - ahogy a mesékben is szerepel - igazán nagyot fejlődni, sorsfordító dolgokat meglépni csak próbatétel – s annak kiállása - után lehet. Azt azért szeretném tisztázni, hogy „nehézséget” csak annak hoz, aki a Teremtő Telihold által elhozott valamely feladatot nem oldotta meg vagy kifejezetten úgy dönt, hogy nem akar teremteni. Lustaságból, kényelemből vagy egyszerűen csak sorskikerülésből, mert így könnyebbnek gondolja. 

Ebből következik, hogy aki viszont megoldja önmagában ezt a „teliholdas képletet”, aki  megugorja saját magán belül azokat a fejlődési pontokat, amiket neki személy szerint elhoz ez a nap, annak mágikus teremtő erőt a kezébe a Hold csütörtökön! A Hold mindig misztikus, titokzatos erő! Ésszel nem megközelíthető. Ezért érzik és élik könnyebben a nők, mert nem logikával, hanem a lelkükkel közelítik.

Olyan megvalósító erőről van itt szó tehát, ami elsősorban a lélekben belül születik meg. A külső megvalósulás csak másodlagos most. (Az a megfelelő időben úgyis megjelenik majd az anyag síkján.) Ezt úgy képzeljék el, hogy egyfajta teremtő képesség vagy teremtő tudás ölt testet bennünk ekkor, amire ráérzünk!  Ez a teremtő képesség természetesen mindenkiben benne van születésétől fogva, hiszen mindenki istenembernek születik, csak sajnos később elfelejti. S mivel az Isteni Mag mindnyájunkban ott van, ezért teremteni mindenki TUD. A felejtésből segít felébredni ez a csodaszép, erőteljes Telihold január közepén! Ébresztőt fúj, miközben a jövőről felrajzol egy képet az Égre.

Van benne még egy érdekes üzenet. Pont úgy áll fel a négy benne szereplő bolygó (Nap-Hold párosa és Jupiter-Uránusz párosa), hogy egy kardinális keresztet rajzolnak, azaz a bak, rák, mérleg, kos tengelyét érintik. Ezért írtam fent, hogy akár sorskérdésben is segítségünkre lehet, ha egy kicsit képesek vagyunk elcsendesedni és belülre figyelni. De most hozzáteszem még azt is, hogy az a lehetőség is benne rejlik, hogy új időszámítást indítsunk el vele. Az új korszak persze belül születik meg. Még az is lehet, hogy valamilyen „nehézséget” kapunk hozzá, olyat, amit próbatétel szintjén esetleg meg kell ugorni önmagunkban. A nehézséget direkt tettem idézőjelbe, hiszen a lényeg valójában a benne rejlő igen jelentős fejlődési lehetőség, ami előre visz!

Isten ezzel a Teliholddal a legtöbbet akarja kihozni belőlünk. És egy új korszak lehetőségét mutatja meg. Hogy észre vesszük –e, hogy beengedjük –e a lelkünkbe, ez már csak rajtunk múlik.

Sorskérdések megoldása is napirendre kerülhet. Persze, tudom, ez nem mindig olyan egyszerű, mikor az ember benne van. Ezért próbálok segíteni azzal, hogy írok róla, hogy fogódzókat adjak a megoldásához és magas szintű megéléséhez. Mi a magas szintű megélése ennek az erős Teliholdnak? Ha azt élik meg ezen a csütörtöki napon, hogy lelkileg felszabadulnak egy tehertől. Ha tisztán és bölcsen tudnak megoldani egy – esetleg kardinális - helyzetet. Ha észreveszik a jeleket és meghallják az isteni sugallatokat. És főleg: ha teremtő képességük tudatára ráéreznek (vagy ráébrednek), akár csak „villanásnyi” időre is. Hiszen az emberiség most kezd ébredezni, s az ilyen kis villanásokból születik meg végül az Istenember. 

A lényeg tehát az, amihez különösen nagy erőt ad a januári Telihold, hogy lelkünkben ráérezzünk teremtő erőnkre, teremtő eszközeinkre, a fizikai síkon való teremtési lehetőségeinkre! Ezen kívül pedig erőt ad felszabadulni is, terheket letenni. Akár olyan mélyen is, hogy karmikus terhek rakhatóak le benne, s ezzel együtt egy új időszak veheti kezdetét életünkben immár tiszta lappal. És hogy erre az új lapra mit írunk, az már csak rajtunk múlik.

Ahhoz is hozzá segít, hogy angyali hívó szóval előre tudjunk lépni egy fontos kérdésben (hiszen a Jupiter a Szűz csillagkép jövőbe lépő lábánál halad, nagyon közel már a Spica angyali csillagához). Lényegében ebben a Teliholdban a felszabadulás és az előrelépés érzése egyszerre jelenik meg magas szinten!

A Telihold napját két másik nagyon szép égi hatás is kíséri, s érdekes, hogy mindkettő a jövőről üzen! A Merkúr az esti órákban éri el az Al Nasit, amely a Nyilas csillagkép kezdő csillaga, a nyíl hegye, s a célt mutatja meg a Telihold estéjén. Azt, hogy isteni iránymutatás szerint mi a követendő irány számunkra. Mivel az elmúlt időszakban harmadszorra érte el az Al Nasi csillagát a Merkúr, s január 8-n a Kígyó Kezénél fordult direktbe, így plusz üzenete a következő: ha célba akarunk venni valamit – akár egy minőséget – életünk valamely területén, ahhoz először kézben kell tartanunk az erőinket. (De a cél, ami a Telihold napján felsejlik bennünk, összefügghet a gyógyítással is.)

A másik kísérő jelenség a Vénusz és a Neptun január 12-i együttállása a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében. Különlegesen jó este tehát ismét meditációra, s minden teliholdas meditáció (vagy csendes befelé figyelés) különös varázserővel bír. Segít érzelmi terhektől felszabadulni, s tiszta lappal szívünkben új jövőt teremteni. Érdemes figyelni arra milyen vágyak, milyen régi álmok jönnek felszínre bennünk ezen a napon a mélyből, mert lelkünk rejtett titkairól üzennek. Magas szinten a félelmektől való megszabadulást támogatja kifejezetten a szerelem és az emberi kapcsolatok világában, így tesz valóban szabaddá.

Tudjuk, hogy minden Telihold érzelmes, de ez a mostani az átlagnál jobban az lesz, hiszen a Neptun a Vénusz magasabb oktávja, így ez az együttállása a Mennyei Szerelem vagy a Mennyei Harmónia érzésével ajándékozhat meg. Egy csodálatos érzelmi elmélyülés, s a szerelem varázslata van benne elrejtve. Segít feloldódni, az egót lerakni, önzetlenül szeretni. A művészeteknek is rendkívül kedvez! Új alkotások születhetnek a Teliholddal lelkünkben, melyben a szférák zenéje szólal meg. (Az alkoholt viszont érdemes kerülni ezen a napon.)

A magyarság számára különösen szép üzenete van, hiszen a Nyilas (Nap) és az Ikrek (Hold) csillagképeket kapcsolja össze! A testvéri szeretet erejére emlékezteti Istenanya a magyarságot. De rávilágít egyúttal a poláris világon belül jelen lévő múlhatatlan, örök minőségekre is, hiszen az Ikrek Pollux - isteni fivér - részében halad a Hold ekkor. 

Végezetül még néhány gyakorlati tanács a Teliholdban rejlő lehetőségek és képességek magas szintű megéléséhez. Segíti egy rövid elvonulás, egy kis egyedüllét, hiszen az Uránusz a Cet csillagai felett jár, tehát akkor tudjuk rendezni magunkat, s az előttünk álló lehetőségeket megérezni, ha a külvilágot kizárva csendben vagyunk pár órát. Mindenképpen segít az ima a Jupiter révén, s ha elég könnyedén, szabad lélekkel (azaz görcsök nélkül) tudunk belemenni az imádságba, akkor meghallhatjuk az Isten által adott válaszokat is. Segít, ha szánunk kis időt arra, hogy rendezzük sorainkat, a rendet bent is, kint is megteremtve, hiszen a Halak-Szűz csillagképi tengelye erre inspirál. Főleg a keddi nap kiváló alkalom egy kis megújulásra, vagy a hétköznapi rutint megtörő szokatlan változtatásra, melyet ha megteszünk önként visszük magunkat váratlan helyzetbe elkerülve ezzel az esetleges "kellemetlen" meglepetések tanítását.   

 

Január Teremtő Teliholdja nem csak a felszabadulásban és megtisztulásban segít, de a jövőre vonatkozó hosszú távú terveink megvalósításában is. Sugallatokkal, égi üzenetekkel, jelekkel, megérzésekkel. Visszatérő lehetőségekkel vagy visszatérő társakkal. Ne feledjék, azok a „teremtő kódok”, melyeket lelkünkben ezen a napon elültetünk különös varázserővel bírnak! Új jövőképet lehet rajzolni vele, tehát hosszú távú hatásuk van. Tartsák hát tisztán magukat, amennyire csak lehetséges és minden felesleges lelki terhet rakjanak ki a csónakból.

  

 

Áldott Teliholddal kísért hetet kívánok!

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. január 09.

 

 

 

    

   

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.