Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Naprendszer bolygóinak általános bemutatása

Nap – a Teremtő Szeretet
 
 
 
 

 Ha képzeletbeli szárnyainkkal, a Földről felemelkedve tekintünk galaxisunkra, rögtön láthatjuk, hogy otthonunk középpontjában a Nap foglal helyet. Minden égitest a Nap körül forog, aki Fényt, életerőt árasztva, büszkén ragyogja be Univerzumunkat.

 
 
 
A Nap energiáit működtetjük akkor, amikor a bennünk zajló dolgokat, vagy a velünk történő eseményeket szeretnénk világosan látni. Amikor kigyúl tudatunkban az a bizonyos kis fény, és meglátjuk, mi vezetett el a jelen helyzetünkig, rájövünk arra, mi teremtődött meg életünkben a tetteink, cselekvéseink által, és hogyan cselekedjünk, gondolkodjunk, ha az életet a maga teljességében szeretnénk élvezni.
 
A Nap erőt, energiát ad számunkra. Ez a kiáradó, teremtő energia nem elégszik meg azzal, hogy más mögé bújjon. A Nap-energiákat aktív cselekvésre kell használni, ezért van életünkben a nappal. Ráérünk éjszaka álmodni, tervezni, elmélyülni! Saját napságunknak szüksége van a cselekvésre, a ragyogásra.
 
A Nap energiáit működtetjük akkor, amikor aktívan teszünk önmagunkért, sorsunkért. Mindannyian Napok vagyunk, nem várhatjuk el, hogy az élet elénk teszi a kész eredményeket, cselekednünk és teremtenünk kell, ezért kaptuk a Nap-energiákat!
 
Önnön napságunkra ráébredni, jelentős esemény az életünkben. Az égboltra nézni olyan, mintha magunkba tekintenénk – így, amikor a Napra nézünk, újra és újra emlékeztethetjük önmagunkat a saját belső fényünkre!
 
Az az ember, aki tudatában van saját napságának, már védett a külvilág hatásai alól. A Nap energiáit működtetem tehát, amikor ráébredek saját isteni lényemre arra, hogy az életemet Én, és csakis Én irányítom! Amikor életem útján elérkezem az önirányítás stációjába, már képes vagyok uralni önmagamat, életemet, és a sorsom alakulása a kezemben van.
 
A Nap tehát megjelenhet életünkben, mint aktivitás, tettrekészség, méltóságteljesség, bátorság, büszkeség, önuralom, uralkodás az életünk felett, és mint a belső Fény (ki)sugárzása. S amikor már mindennek birtokában vagyunk, nem szabad megfeledkeznünk napságunk legmagasabb szintjéről: a feltételek nélküli Szeretet állapotáról! A Nap melege egyben a Szív melege is. E melegség kiárasztásának vágya az emberi lélek alapvető motivációja. A Szeretet éltet mindent – és minden a Szeretetért él. Naprendszerünk minden bolygója a Szerető Fény körül forog. Ez a Fény pedig nem válogat, mindenkire egyaránt ragyog. Láttunk-e akár egy fűszálat is, amelyre nem esett a Nap fénye? Mi magunk is ezt a Fényt árasztjuk a külvilág felé, és e Szeretet-energiával vagyunk képesek a saját világunkban is Fényt teremteni!
 
 
A Nap kulcsfogalmai tehát: rálátás, cselekvés, önirányítás, teljesség, feltétel nélküli szeretet.
 

  

 

 
   
Hold – a lélek ragyogása

 

 

 
A cselekvésekhez Fényt adó Nap elnyugvásával a Szeretet ragyogását már a Hold közvetíti nekünk. A nappal és az éjszaka váltakozásából érezhető, hogy a teljességhez egyszerre kell jelen lennünk a tetteknek, és az érzéseknek.
 
 
 Éjszakáink a pihenés és megújulás jegyében telnek. Az éjjeli sötétség üzenete, hogy most olyan dolgokra kell figyelnünk, ami a szemnek láthatatlan. Az alvás ideje alatt, a Hold felügyelete mellett megkapjuk az útmutató, életünk alakítását segítő álmokat, álomüzeneteket.
 A Hold a lélek-energiák, a lelki erők közvetítője. Látszólagos változékonysága a lélek sokféle hangulatát mutatja, ám e látszat-változatosság mögött, mégis egy kerek egész rejlik! A külvilág hatásaira hol így, hol úgy reagál a lelkünk, ezért a felszín mögött szükséges egy biztos, stabil alapot teremtenünk. Meg kell alkotnunk saját belső otthonunkat! Azt a belső templomot, ahova bármikor elvonulhatunk, függetlenítve magunkat a külvilágban történő eseményektől.
 A Hold tehát lelkünk felszíne: általa érzékelünk, magunkba fogadunk dolgokat. Ő az édesanyák szimbóluma is, tőle kapjuk az anyai ösztönöket (és ez nemtől függetlenül így vagy úgy, minden emberben működik). Nem csak a Nő, de a Férfi is működteti ezeket, amikor a lelke befogad, táplál, gondoz, és elenged dolgokat, érzéseket, gondolatokat. A Hold energiáit használjuk, amikor megnyílunk egy érzésnek, magunkévá tesszük, éltetjük azt, és amikor megválunk attól, ami már nem visz előre. A Hold a Rák jelet uralja, így ez a Rák minőségre fokozottan érvényes. Vannak időszakok életünkben, amikor eljön az ideje elgondolkodni azon, hogy mi az, amit érdemes magunkba fogadnunk, mi az, amit táplálnunk, éltetnünk kell, és mi az, amit szeretettel el kell engednünk magunkból. Nem csak az anya-gyermek kapcsolat működik így, hanem minden kapcsolatunkkal, gondolatunkkal, véleményünkkel, eszerint kell bánnunk.
 A Hold energiáit használhatom tehát arra, hogy saját lelkivilágomat kutatom, megismerem és ezáltal otthonra lelek önmagamban. A „lelki szemek” használata, a megérzésekre való figyelem, az intuíció egyre erősebb működését eredményezi.
Akinek hatalmas a lelke, az tudja: szeretetét bátran osztogathatja, hiszen nem kevesebb, csak több lesz általa.
 
 

 A Hold analógiái tehát: lélek, hangulat, álom, intuíció, változékonyság, együttérzés, befogadás, táplálás, gondoskodás, elengedés, anya, anyaság, otthon, család, a belső otthon.

 

 Zentai Anna

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Székesfehérvár Kelemen Béla u 14 a 8000

(Mészáros szilvia, 2014.04.17 13:24)

Egyszer utána jártam hogy
én a Vénusz vagy a jupiter csillag alatt születem de nem vagyok biztos
benne de annak az angyalánnak közvetiteném mikor láthatom életem
szerelmét Varga Miki személyét

2092. Budakeszi Fő u 152.

(jakab károly, 2011.03.11 02:37)

mit tudtok a bináris naprendszerünkről. A NIBIRU szárnyas korongról
(így jelölték az ősi lenyomatokon)?
A Déli sarkról most is figyelik. Ki mit tud erről?
üdv
karlo

Re: 2092. Budakeszi Fő u 152.

(cila80, 2012.01.10 22:43)

2310. Lakihegy Leadó u.68.

(Fehér Anna, 2011.11.17 00:46)

valahogy idetévedtem!,de nagyon örülök, mert fantasztikus oldal. Talán a sors. Mindig is érdekelt az égbolt, sokszor nézem a csillagokat, égitesteket, szinte vágyom őket látni, jó lenne tudni: van -e valahol értelmes élet valamilyen formában?
Köszönöm a sok okosságot, szépséget! További jó munkát kívánok szeretettel Anna

Hold

(Vica, 2011.01.21 20:05)

Miért látjuk a Holdnak MINDIG csak az egyik felét? Miért van az, hogy a Hold"unk"nak TÖKÉLETESEN precíz keringési pályája van a Föld körül? És miután ezt tudományosan megválaszolták: miért a Hold"unk" az EGYETLEN ilyen Hold a Naprendszerünkben?

Re: Hold

(Brynn, 2011.07.12 17:22)

Nem csak a mi Holdunk az egyetlen ilyen. Amikor egy hold mindig ugyanazzal a felével fordul a bolygója felé, azt úgy hívják, hogy "phase lock". Rengeteg ilyen hold van még a Naprendszerben, pl. a Szaturnusz számtalan holdja közül legalább tíz, a Mars mindkét holdja, és még sok más hold így viselkedik.
Remélm ez hasznos infónak bizonyul majd a Holdról való további elmélkedéshez :)

rassimteamfreemail.hu

(berekszaszi balazs, 2011.05.22 18:46)

köszönöm

Budapest

(Judit, 2011.02.11 16:24)

Kedves Mónika, Anna!

érdeklődnék, hogy lehet e számítani heti írásokra úgy, mint a hogy korábban ezt megszokhatuk? Őszintén szólva nekem nagyon hiányzik, mert mindig erőt és biztatást adott. Szükség van a heti lebontásra.

Mezőkövesd

(Dudás István, 2011.01.06 13:12)

Kedves Anna!
Köszönje meg Istennek,hogy az égitestek lelkét ezekre a szép gondolatok leírására késztette. Bár mindem emberre igy hatna az a tény, hogy Isten teremtményei vagyunk. Békés Boldog Új Évet és a negatív gondolatoktól való tartozkodást kívánom egész életére. Reméllek megkapja érte a "végső jutalmat".

annababa

(Annababa, 2010.10.24 16:42)

Köszönet ezért a csodás oldalért! :)

tata

(horvath zoltan, 2010.10.20 19:46)

nagyon tetszik az oldal!
az üzenetek és az információk amiket itt olvasok,a "csontjamba"hatolnak..::)))

tényleg fantasztikusak vagytok!!!

tisztelettel és köszönettel

zoli

Áldás

(joganna, 2010.08.12 00:47)

Kedves Mónika, Anna!
Rendkívül értékes az oldal, sokat segített most nekem döntést hozni.
Érzem a szereteteket, a szolgálatot, ahogy ezt megosztjátok velünk, és az nagy-nagy alázatot, ahogyan írjátok a mondandótokat.
Hála és Áldás legyen Veletek!
Köszönöm! Anna

Boldog vagyok! :-)

(Angyalcsillag, 2010.03.01 20:50)

Boldog vagyok, hogy megtaláltalak Benneteket! :-)
Kincset ér az oldal! :-)
Fokról-fokra találom meg a kulcsokat, a kódokat, a Kincseket, mint Ti is vagytok :-)
Szeretet napokat tartunk Gyulán. Esténként egy időben Imádkozunk és jó lenne, ha még többen csatlakoznának. Legalább a Mi Atyánk! -ot :-) 21 órakor. Felemelnénk Magyarországot, Nemzetünket. A Koronánk ragyog, üzennek az Angyalok :-)
Minden jót kívánok! - Istenünk Áldásával. :-)
http://angyalcsillag.multiply.com
fortuna7(kukac)citromail.hu
Angyalpuszim. Csodás ez az oldal, nagy köszönet érte! :-)
Időkód-Korona, Boszniai piramisok - üzennek nekünk.

Köszönöm!

(Era, 2010.02.22 09:09)

Gyönyörűek a képek és gyönyörűek az írások. Alig várom, hogy új írás kerüljön fel és olvashassam! :-)
Köszönöm szépen!

Bp Ábel jenő u 26

(Mészáros szilvi, 2010.01.29 14:29)

Én és a barátom
November 13 án ő Július 13 án született
de melyik bolygó alatt vagyunk és ki védd minkett

Gratuláció

(Gecsei Sándor Márton, 2009.11.03 19:33)

Először is szeretnék gratulálni az oldalad szép szerkeztéséhez. Többször visszatértem már ide, és témailag talán hasonló oldalam van, arra gondoltam lehetnénk társoldalak.
Weboldalam: http://www.gecseisandor.eoldal.hu/
Válaszodat várom:)

válasz

(Anna, 2009.08.05 15:55)

Kedves Adrienn!
Természetesen, minden égitestről lesz ismertető, ez már Móni tollából születik meg hamarosan. Kívánok további kellemes böngészést az oldalon!

Budapest

(Tóth Adrienn Ágnes, 2009.08.05 15:10)

Kedves Anna!

Csodálatosak ezek a képek!
A kérdésem, hogy a többi bolygóról is lesz olyan ismertetés, mint a Napról vagy a Holdról?
Válaszod előre is köszönöm
Adrienn

Kazincbarcika

(Deák Gyuláné, 2009.06.19 17:27)

Nagyon örűlök a lehetőségnek,hogy ezeket a csodálatosan szép égitesteket és csillagokat és a
naprendszereket megcsodálhattam. Mindig is nagyon sokat
nézegettem a csillagokat a hétvégi házunk lépcsőjéről.